Přeskočit na hlavní obsah

Průvodce pro začátečníky ke spuštění a propagaci aplikace.


Poprvé vyvíjíte mobilní aplikaci? Určitě máte spoustu otázek: Stojí to za to? Má to smysl? Jak se o tom lidé dozvědí?
Zde jsou nejobvyklejší otázky a odpovědi, které pomohou začátečníkům vyvinout úspěšnou aplikaci.

Mám hodně různých nápadů. Který si mám vybrat?

Nejúspěšnější podnikatelé si vybudovali vlastní podnikání tím, že uvádí do praxe mnoho svých myšlenek. Proto se neomezujte na jednu myšlenku. Vytvoření aplikace je podobné vydávání hudebního singlu. Nikdy nevíte, který single přinese úspěch. Nápady testujte v aplikaci 4 až 6 měsíců, a pokud nevidíte rostoucí uživatelskou základnu, přejděte na další nápad.

Mám nápad na aplikaci. Čím mám začít?

Začněte tím, že svůj nápad jasně a podrobně popište na papír. Zkuste vytvořit detailní wireframe/šablonu budoucí aplikace. Poté, co jste určili vaše požadavky, potřebujete profesionální vývojářskou společnost, která bude schopna udělat návrh, projekt a vyvíjet Vaši aplikaci.

Jak zjistím, jestli má uživatel zájem o mou aplikaci?

Musíte rychle vstoupit na trh s prototypem. Nečekejte na vytvoření plné verze aplikace se všemi funkcemi. Udělejte aplikaci pouze s hlavními funkcemi a zjistěte, zda jsou uživatelé připraveni ji koupit. Pokud ano, brzy obdržíte mnoho důležitých recenzí od uživatelů, kteří za aplikaci zaplatili.

Vyvíjet aplikaci samostatně nebo si najmout vývojáře?

Některé z dnešních nejoblíbenějších aplikací byly původně vyvinuty vývojáři třetí strany.
Při vytváření první verze produktu je lepší pracovat s externím vývojářem, který pochopí vaše požadavky lépe než ostatní.

Jak mohu odeslat aplikaci do obchodu App Store nebo Google Play?

Vytvořte účet pro vývojáře v Apple a/nebo Google, zaregistrujte se na jejich webových stránkách a plaťte každoroční poplatek obchodu s aplikacemi ve výši 99 USD v App Store a 25 USD v Google Play. Faktický proces přidání aplikací do obchodů by měli provádět vývojáři.

Dokončil jsem svou aplikaci. Co teď?

Aplikace se neprodávají samy. Musíte je propagovat, aby je lidé snáze našli.

Jak mohu propagovat svou aplikaci?

Jednou z nejlepších forem reklamy pro vaši aplikaci, stejně jako pro každou firmu, jsou recenze a články třetí strany. Recenze z technických blogů, PR-článek na relevantním informačním portálu a ústní diskuse by měly být preferovanými způsoby. Je důležité udržet je na stejné úrovni, jakmile začnete vidět zvýšení zájmu. Kromě toho věnujte velkou pozornost recenzím, které napíšou uživatelé aplikace, a usilovně pracujte, abyste opravili negativní zpětnou vazbu.

Mám vytvořit mobilní aplikaci pro více platforem?

Hybridní aplikace zažívají velmi rychlý technologický rozvoj a šíření. Technologii tlačí vpřed zejména Google. Hybridní vývoj přináší nový způsob vývoje mobilních aplikací. Tvoří se pouze jedna mobilní aplikace, která je nasazená jako nativní na Android, iPhone i web. Ještě před několika lety vývoj mobilních aplikací prostřednictvím JavaScriptu nebyl nic jiného než zvláštní experiment.
Kolik stojí vývoj mobilní aplikace?

Odpověď závisí na mnoha faktorech. Náklady na vývoj se mohou pohybovat od 2 do 10 tisíc EUR nebo více, v závislosti na složitosti a funkcích.

Pokud plánujete vlastní mobilní aplikaci a potřebujete kvalitního vývojáře, kontaktujte nás.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

10 způsobů jak se naučit programovat samostatně.

Programování je jednou z nejcennějších dovedností pro profesní růst, osobní rozvoj a vytváření něčeho úžasného. Je čas popsat deset tipů pro ty, kteří právě začínají svou cestu do programovacího světa. 1. Zjistěte, proč chcete programovat Zvolený směr ve výuce bude záviset na tom, proč se chcete naučit programovat a jak dlouho jste ochotni věnovat tomuto procesu. Pokud chcete být programátorem, je třeba začít s odborným kurzem (společnost Google sestavila seznam dovedností a kurzů pro ty, kteří chtějí být programátorem). Pokud chcete vytvářet hry a webové stránky pro zábavu ve svém volném čase, interaktivní kurzy jsou nejlepší volbou. Bloc vytvořil srovnávací tabulku kurzů v závislosti na zatížení, nákladech a důvodech k osvojení si programování. 2. Vyberte správný jazyk programování Neexistuje nejlepší programovací jazyk. Jakmile se naučíte jeden, nebude pro vás problém zvládnout další. Takže se nemusíte koncertovat na volbu pouze jednoho jazyka. Nicméně předpokládá s

14 tipů pro návrh ikon mobilních aplikací.

Ikona mobilní aplikace je malý obrázek, který prezentuje aplikaci v mobilním světě , na zařízení uživatele a na obchodech s aplikacemi. Pokud budete brzy vytvářet svoji mobilní aplikaci a návrh ikonky k tomu, přečtěte si tyto tipy. Pomohou vám vyhnout se chybám, se kterými se nováčci mohou setkat. Grafik by se měl soustředit na vzhled ikony, protože se uživatelé často pří výběru aplikace řídí právě vzhledem ikony. Proto nabízíme následující tipy pro vytvoření návrhu ikony mobilní aplikace. Postupujte podle pokynů mobilních výrobců Ikony neexistují samy o sobě, ale uvnitř grafického obalu určitého systému . Měly by se harmonicky vejít do rozhraní aplikace, nevypadat zvláštně vedle ikon jiných aplikací, ale současně být jedinečné. Proto vývoj ikony aplikace začíná seznámením se s příručkou výrobce systému. Zde jsou příručky, se kterými byste měli začít: Oficiální stránka věnovaná Material Design pro Android . Zde si můžete přečíst o stylu, animaci, komponente